Žejen ali ne? "Kva se pa zamdiš, da en pir spješ?"

Crazy Duck - 1 HOUR CRAZY IPA

1-hour Crazy Duck IPA, je močno hmeljeno pivo z močnejšo alkoholno stopnjo. Od klasične IPE se razlikuje po tem, da mu 1 uro konstantno dodajamo hmelj, kar ga naredi edinstvenega. Okusi so precej pomešani, predvsem zaradi veliko različnih vrst hmelja in nenehnega dodajanja pivini med samo kuho.  Po okusu je zelo aromatično, saj prevladujejo okusi cvetlice, grenivke, pomaranče, ličija. Zaznati je še grenkobo borovcev in mnogo najrazličnejših okusov.  Občutili boste dolgo trajajoč pookus.

Alc. 6,8%

Discover it by yourself!

Thirsty Duck - AMERICAN PALE ALE

Svetlo ale pivo s precej manj grenkobe, kot njegov nori brat. Svež, nežen in osvežujoč okus, ki ga najbolj poudari avstralski hmelj naredi to pivo enostavno nenasitno. Najbolj se zazna sladko sadje, v prijetni grenkobi pa je zaznati tudi nekaj citrusov. Kot že samo ime pove je to pivo primerno predvsem od januarja do decembra, še posebej pa od ponedeljka do nedelje.

Alc. 5.4%

Extinguish your thirst!

Ugly Duckling - OATMEAL STOUT

Grdi raček oz. stout z dodatkom ovsenih kosmičev je poseben na dva načina. Stouti so najtemnejša ale piva na trgu z eno izjemo - Oatmeal stoutom. Slednji ima dovoljeno bistveno manj temno telo od ostalih predstavnikov tega stila. Razlog pa so ovseni kosmiči, saj se njihov okus na ta način bolje poudari. Kosmiči naredijo telo zelo kremasto, gladko in pitno, roasted barley pa kljub vsemu da prijetno praženo aromo in prijeten pookus. V večini primerov je to pivo všeč tudi tistim, ki temnih piv sicer ne marajo.

Alc. 5.7%

It is brewer No. 1!  Taste it!

Mighty Duck - RUBY ALE

Mighty Duck je sladno orientirano pivo, svetlejše rubinaste barve. V okusu prevladuje kava in čokolada, z nežnimi podtoni karamele. Od praženih sladov je uporabljen le čokoladni, tako, da močnih okusov praženosti ni zaznati. Uporabljena je ena vrsta hmelja, ki pa nima intenzivnih okusov.

Pivo je enostavno pitno in nenasitno.

Kljub svoji temni naravi, se najbolj prileže v hudi vročini.

Alc. 4.9%

Just feel it!

Lazy Duck - WITBIER

Lazy Duck je belgijsko pšenično pivo z dodatkom koriandrovih semen in pomarančno lupino. Ti dodatki, pšenični slad in kvas, dajo pivu prav posebno osvežilen in rahlo kiselkast ter izredno prijeten okus. Pri svežem pivu je telo motno, slamnato rumene barve in ima srednje obstojno puhasto belo glavo. Odlično se poda k pici ali lahki poletni solati. Po nekem času pa se popolnoma zbistri.

Alc. 4.9%

ŽEROUC - PALE ALE (malty)

Žerouc je edino pivo, katerega polnimo v embalažo 0,5l. To ni naklučje, saj je že večkrat kdo rekel, da "ta malega pira pa že ne bo pil." Zato smo naredili pitno, lahko in nezahtevno pivo, ki lahko konzumiraš iz dneva v dan v večjih količinah. In to Žirovci tudi počnejo. Sladna sestava je podobna klasičnemu angleškemu pale alu, vendar je uporabljen hmelj za klasični češki ležak. Tako smo združili lager in ale v eno opojno žirovsko mešanico.

No kakorkoli, "važ'n, da ga'j po litra".

No možakar na sliki pa je "ta unikat'n Žerouc".

Alc. 4.5%

Royal Duck - DOUBLE BLACK INDIA ALE

Royal Duck je pivo z dušo. Varimo ga le ob polni luni, ko se na Breznici iz starih vojaških kavern zasliši šepet vojakov, ki so tu bivali med vojno. Telo je črno kot noč, gosto kot sirup in hmeljeno s tremi  krepko močnimi, aromatičnimi hmelji. Visoka alkoholna stopnja prepreči nadaljne in nekontrolirano popivanje, ki se za to pivo ne spodobi.

No ja...... razen, če si pivovar :) ;)

Alc. 9%
Amerikanc - AMERICAN WEISSE

Ime za to pivo je nastalo povsem spontano, med klasičnem popoldanskem popivanjem v gostilni in piceriji Lenger, v Žireh. Ljudje so se enostavno navadili naročati "Amerikanca" in ne "Pšeničke". Tako je tudi ostalo. :)

Gre za pšenično pivo ameriškega stila, ki nima okusa po bananah, kot ga imajo ponavadi Bavarci, pač pa po slovenskem hmelju Styrian Wolf, ki je po okusu edinstven. Podobnega okusa za enkrat namreč nima noben hmelj.

Alc. 4,5%

Keg only!!!
Curaker - BROWN PORTER

Nekoč v Angliji, so bili porterji nosači prtljage v pristaniščih in na železniških postajah. Vsak dan so lahko popili predpisano količino piva na osebo. Pivo jim je namreč služilo kot krepčilo in tako je stil po njih tudi dobil ime.

Pivo je temno rjave, do skoraj povsem črne barve. Za razliko od stouta, tu prevladujejo karamelne note in ne praženost. Zaznati je tudi okus oreščkov in piškotov. Bogato in hkrati lahko pivo, "za pocrkljat".

Naš nori pivovar pa pripomni še svojo zgodbico:

''Pri nas ima vsak zidar svojega curakerja, da mu meša malto, katera je itak vedno pregosta ali preredka. K riti mu nosi zidake, pred malico opere kelo in cel dan posluša velikega mojstra, kako je on pozidal vse od Minhena pa do Berlina. Takrat si tudi curaker zasluži enega veliiiikega porterja".

 

Alc. 4,8%

Keg only!!!

© 2016 CrazyDuck