Žejen ali ne? "Kva se pa zamdiš, da en pir spješ?"

Crazy Duck - 1 HOUR CRAZY IPA

1-hour Crazy Duck IPA, je močno hmeljeno pivo z močnejšo alkoholno stopnjo. Od klasične IPE se razlikuje po tem, da mu 1 uro konstantno dodajamo hmelj, kar ga naredi edinstvenega. Okusi so precej pomešani, predvsem zaradi veliko različnih vrst hmelja in nenehnega dodajanja pivini med samo kuho.  Po okusu je zelo aromatično, saj prevladujejo okusi cvetlice, grenivke, pomaranče, ličija. Zaznati je še grenkobo borovcev in mnogo najrazličnejših okusov.  Občutili boste dolgo trajajoč pookus.

Alc. 6,8%

Na voljo v steklenicah 0,33l in točeno 30l

Crazy.png
Thirsty Duck - AMERICAN PALE ALE

Svetlo ale pivo s precej manj grenkobe, kot njegov nori brat. Svež, nežen in osvežujoč okus, ki ga najbolj poudari avstralski hmelj naredi to pivo enostavno nenasitno. Najbolj se zazna sladko sadje, v prijetni grenkobi pa je zaznati tudi nekaj citrusov. Kot že samo ime pove je to pivo primerno predvsem od januarja do decembra, še posebej pa od ponedeljka do nedelje.

Alc. 5,4 %

Na voljo v steklenicah 0,33l in točeno 30l

Trsty.png
Ugly Duckling - OATMEAL STOUT

Grdi raček oz. stout z dodatkom ovsenih kosmičev je poseben na dva načina. Stouti so najtemnejša ale piva na trgu z eno izjemo - Oatmeal stoutom. Slednji ima dovoljeno bistveno manj temno telo od ostalih predstavnikov tega stila. Razlog pa so ovseni kosmiči, saj se njihov okus na ta način bolje poudari. Kosmiči naredijo telo zelo kremasto, gladko in pitno, roasted barley pa kljub vsemu da prijetno praženo aromo in prijeten pookus. V večini primerov je to pivo všeč tudi tistim, ki temnih piv sicer ne marajo.

Alc. 5,7 %

Na voljo v steklenicah 0,33l

Stout.png
Izica - SESSION IPA

Lahkotno, aromatično in osvežilno!!! To je to. Session IPA.
Pet vrst vrhunskega nemškega slada in trije hmelji s treh kontinentov. (Aurora / SLO, Mosaic / ZDA, Rakau / NZ).
Nizka alkoholna stopnja omogoča, da se lahko do dobra odžejate.

Alc. 3,8 %
Na voljo v steklenicah 0,33l in točeno 30l
Izica.png
ŽEROUC - PALE ALE (malty)

Žerouc lokalno pivo, katerega polnimo v embalažo 0,5l. To ni naklučje, saj je že večkrat kdo rekel, da "ta malega pira pa že ne bo pil." Zato smo naredili pitno, lahko in nezahtevno pivo, ki lahko konzumiraš iz dneva v dan v večjih količinah. In to Žirovci tudi počnejo. Sladna sestava je podobna klasičnemu angleškemu pale alu, vendar je uporabljen hmelj za klasični češki ležak. Tako smo združili lager in ale v eno opojno žirovsko mešanico.

No kakorkoli, "važ'n, da ga'j po litra".

No možakar na sliki pa je "ta unikat'n Žerouc".

Žerouc.png
Alc. 4,5 %

Na voljo v steklenicah 0,5l in točeno 30l

Curaker - BROWN PORTER

Nekoč v Angliji, so bili porterji nosači prtljage v pristaniščih in na železniških postajah. Vsak dan so lahko popili predpisano količino piva na osebo. Pivo jim je namreč služilo kot krepčilo in tako je stil po njih tudi dobil ime.

Pivo je temno rjave, do skoraj povsem črne barve. Za razliko od stouta, tu prevladujejo karamelne note in ne praženost. Zaznati je tudi okus oreščkov in piškotov. Bogato in hkrati lahko pivo, "za pocrkljat".

Naš nori pivovar pa pripomni še svojo zgodbico:

''Pri nas ima vsak zidar svojega curakerja, da mu meša malto, katera je itak vedno pregosta ali preredka. K riti mu nosi zidake, pred malico opere kelo in cel dan posluša velikega mojstra, kako je on pozidal vse od Minhena pa do Berlina. Takrat si tudi curaker zasluži enega veliiiikega porterja".

 

Alc. 4,8%

Na voljo v steklenicah 0,5l in točeno 30l

Porter.png
Royal Duck - DOUBLE BLACK INDIA ALE

Royal Duck je pivo z dušo. Varimo ga le ob polni luni, ko se na Breznici iz starih vojaških kavern zasliši šepet vojakov, ki so tu bivali med vojno. Telo je črno kot noč, gosto kot sirup in hmeljeno s tremi  krepko močnimi, aromatičnimi hmelji. Visoka alkoholna stopnja prepreči nadaljne in nekontrolirano popivanje, ki se za to pivo ne spodobi.

No ja...... razen, če si pivovar :) ;)

Alc. 9 %

Na voljo v buteljkah 0,75l

Royal.png
JUtranje-PIvo - AMERICAN WEISSE

Ime za to pivo je nastalo povsem spontano. Priklopili smo testni sod v lokalnem pubu, s pipe pa je pritekla motna, živorumena tekočina, ki je dišala že ob točenju v kozarec. Po prvem požirku pa smo vedeli, da je to JU-PI.

Gre za pšenično pivo ameriškega stila, ki nima okusa po bananah, kot ga imajo klasična pšenična piva. Poudarek je na aromatičnem hmelju, ki ponudi veliko arome in okusa. Mi smo uporabili Citro in Mosaic.

Alc. 5 %

Na voljo samo točeno
Sod.png