DSC_1847.JPG

OD ZAČETKA

Anže Račič, že vse življenje ga prijatelji kličejo Raca. Najprej se je ukvarjal s hokejem. Vseh norosti, ki jih je bilo poleg ne bomo naštevali, ker bi šlo v nedogled, tako kot je njegovi mami potrpljenja ;). Ko se je malo, ampak res malo (!) zresnil, je presedlal na kolo. Ampak ne kar tako, malo za rekreacijo, oooooo ne, ne.

Prijavil se je na ultramaratonsko kolesarsko dirko okoli Slovenije. 1200 kilometrov v enem ''šusu''! Pred tem je bilo leto trdega treninga, tudi pozimi, ob 10. uri zvečer - v snegu, seveda.

Kmalu je prišla pomlad in čas za dirko. Prevozil jo je uspešno, najboljši rookie, itak, tako kot se za Raco spodobi. Na cilju je sledilo … taadaaam, spet po Račičevo, zaroka na odru! Ja njegova deklica, ki ga je budno spremljala vso dirko, je rekla DA. Potem sledi klasični del, živela sta sre… Ne, saj ne. Z Raco seveda ni nikoli klasično :)... Po poroki pa na potovanje, last minute kakopak. Go with the flow. Malo počitka, malo zabave innnn... 

DSC_6675 re.jpg

NOVO POGLAVJE

... Na otoku imajo svoje lokalno pivo, drago kot žafran. Dobro pivo, le kaj pomeni ta kratica IPA!? Pa sta se šla malo podučit in obiskala tamkajšnjo pivovarno. Anže je ugotovil, da to pa v bistvu ni nobena znanost in da bo on tudi varil svoje pivo. Tadeja je rekla: ''Ja pa kaj še!'' On pa: ''Ja zakaj pa ne?'' Kot da je to nekaj najbolj običajnega na svetu. Malo spodbude prijatelja Ivana in pomoč Andreja je zadostovalo, da se je doma lotil prve kuhe. Nabavil si je goro knjig, ki so ležale po celem stanovanju, saj se gospod še za nič v svojem življenju ni toliko poglobil in učil, kot se je za pripravo hmeljnega napitka, ki bo najboljši na svetu!

Sledilo je obdobje domače kuhe in izboljšav, ko v zgodbo vstopi Miloš. Rekel je, mulc ima dobro idejo, tole pa zna še ratat in skupaj sta skočila v vodo. Miloš je spraznil svojo mizarsko delavnico, ki jo je imel tako rad in hitro je nastala pivovarna. To pa seveda ni povprečna pivovarna; posebnost je že sama lokacija, nahaja se v prečudoviti naravi, na 750 metrih nad morsko gladino. Čarovnija se dogaja tudi v zadnjih prostorih, kjer se skriva peč na drva ter mnogi računalniško vodeni kotli, ki segrevajo vodo.

 

Prostor je bil ''spedenan''. OK. Sedaj se je treba lotit birokracije. Ime pivovarne … nismo rabili veliko razmišljanja, če je že nora Raca, pa naj bo še Crazy Duck Brewery. Kamor gre bik, naj gre pa še štrik J V tem primeru raca, It's all about the Duck. Fanta sta pognala mašinerijo in od takrat varilnica dela na polno! 

MILOŠ ČADEŽ

Soustanovitelj in glavni komercialist. Človek, ki je vedno v akciji, kot da ima njegov dan več kot 24 ur. Z optimizmom prežet in najbolj zgovoren ter navdušen prodajalec piva. Pozorno skrbi za optimalno delovanje pivovarne in racionalne naložbe. Pri Milošu nobena stvar ni neizvedljiva … vse se da, če se hoče! In ta njegova miselnost nas vse žene naprej. Miloš uživa v novih izzivih, zato je žrtvoval tudi svojo lepo hišico, v katero je umestil prostor, ki se mu reče pivovarna. Temu se reče strast do podjetništva. Njegova strast je tudi mizarstvo, pri tem se sprosti in odmisli vse skrbi.

NATAŠA ČADEŽ

Nataša je supermami, učiteljica (tudi po poklicu) in mravljica, ki se loti vsake naloge z zanimanjem in entuziazmom, pri čemer vedno išče način, da se lahko nauči in doživi še kaj novega. Miloševa boljša polovica, ki družinico uspešno vodi med vsemi šolskimi, službenimi, xyz ... obveznostmi ter po novem pivovarstvu. Ona je tista, ki skrbi, da denarci pravilno krožijo v pivovarni in je prva pomoč pri birokratskih zadevah. Nepogrešljiva pomoč pri delu v pivovarni in obdelavi naročil. Svoje mišice namreč krepi s prekladanjem pivskih škatel in zapiranjem steklenic J. Pridna prijateljica na katero se vedno lahko zaneseš.

TADEJA ŠVIGELJ RAČIČ

Tista (ne)srečnica, ki jo je Anže na poročnem potovanju peljal v tamkajšnjo pivovarno! Ko ji je nato navdušeno rekel: ''Tadeja, jst bom tut pir kuhal!''… si je mislila, ja pa kaj še! Ampak, ker ga podpira pri vsaki nori ideji, tudi tukaj ni nič drugače. Majhno, vedno nasmejano dekle, ki stoji z nogami trdno na tleh, a kljub temu večna podpornica pivovarjevih vse bolj pestrih idej in dogodivščin. V pivovarni skrbi za vizualne zadeve in promocijo. Njena pomoč ne manjka niti pri delu v pivovarni. Tudi ona rada spije dobro pivo, obvezno v prijetni družbi! Ja, rada ima družbo, tudi živalsko! Doma ima tri scrtance, dve mački in psa … aja pa še eno Raco, torej štiri ;)

MATEVŽ IN KLEMEN

Mladca, ki sta vskočila v naš tim, ko smo potrebovali pomoč. Ker se njuna dobra energija in mladostna razigranost ujame z vsemi, sta od takrat nepogrešljiva pomoč pri delu in kuhi. Njune šale vsakokrat brez dvoma popestrijo delo v pivovarni.

Matevževa zgovornost in profesionalnost je vsekakor voda na mlin našim promocijam po trgovinah in številnih dogodkih, ko pa se mu pridruži še punca Katja, pa je dvojec nepremagljiv.

Klemen je Anžetov vajenec pri kuhi piva. Mlad fant, ki ga kar razganja od navihanosti in radovednosti, a hkrati je zrel človek, na katerega se lahko zaneseš, ko potrebuješ pomoč.